Dnešný dátum: 28 03 2024
KÍbne mazivo (obnovenie tvorby)

-    najprv treba vyliečiť žalúdok, ktorý zapríčinil nedostatok vápnika v kostiach.

-    1/2 I Korzára + 10 vajíčok celých a trochu medu. Korzára vylejeme do mixéra, pridáme najprv škrupiny z vajíčok a dobre to rozmixujeme, potom sa pridajú vajíčka a med, ešte dobre premiešať. Užívať každý deň na lacno 1 štamperlík, celú dávku. Ku tomu treba užívať každý piaty deň 5 ks orechov vlašských, 5 týždňov. Orechy obsahujú horčík a tento sa viaže na vápnik. Obyčajne obid­va chýbajú a jeden bez druhého sa nevstrebe.

-    4 celé vajíčka zalejeme citr. šťavou. Odložíme do chladničky. Asi za 10 dní sa škrupina na vajíč­kach rozpusti. Odstránime z nich blanu, rozšľaháme, pridáme k tomu med v pomere 1:1a ešte pridáme pre dospelých 15 polievkových lyžíc dobrého koňaku. U detí polovičku. Užívať 1 štamper­lík denne na lacno. Ku tomu orechy, ako hore uvedené v predchádzajúcom recepte. Pozn. Musí byť zaručené, že vajíčka sú zdravé. Konzumácia surových vajec môže spôsobiť ochorenie salmonelózu. Obidva prípravky treba pred použitím dobre premiešať, lebo škrupina padá na dno.

-    kým sa nám vápnik v organizme doplní, je dobre nepremývať si jedlá z cestovín. Sliz na cestovi­nách je výborné náhradné mazivo do kĺbov. Tiež treba robiť polievky z odvaru z cestovín.

kĺby mazať olejom z kvetu ľubovníka.


Copyright © 2010, Fibra print s.r.o.. Všetky práva vyhradené. | webdesign & code : Fibra print  | 

Správca stránky nezodpovedá za škody spôsobené požitím alebo zle pochopeným textom, zverejneným na tejto stránke.
Všetky informácie na stránke majú len informatívny chrakter.