Dnešný dátum: 23 08 2017
Mandle

      Mandle a zápaly ústnej dutiny

-           kloktať záparom z majoránky, kvetu bazy čiernej, šalvie lekárskej lekárskej, tymianu. Na 1/2 I vody 1 pol. lyž.
majoránky Na 1/2 I vody 1 pol. lyž. šalvie lekárskej. Na 1/2 I vody 2 pol. lyž. kvetu
bazy čiernej Na 1/2 I  vody 1 pol. lyž. tymianu.



      Mandle hnisavé

-  listy slivky vo víne, odvar držať v ústach a odvarom z výhonkov ostružiny, varenej vo víne, vyplacho­vať. Na 1 /2 I vína 7 listov slivky, 2 min. variť, 5 x denne držať v ústach 1 min., potom vypľuť.

-  Na 1/2 I vína 2 pol. lyž. výhonkov ostružiny, 2 min. variť. Ostatné ako vyššie.





Copyright © 2010, Fibra print s.r.o.. Všetky práva vyhradené. | webdesign & code : Fibra print  | 

Správca stránky nezodpovedá za škody spôsobené požitím alebo zle pochopeným textom, zverejneným na tejto stránke.
Všetky informácie na stránke majú len informatívny chrakter.