Dnešný dátum: 18 10 2017
Nádcha

-    hodiť kadidlo na žeravé uhlie, výpary vdychovať a nos vyplachovať studenou vodou.

-    hodiť lanové semeno na žeravé uhlie a vdychovať.

-    naparenie nad zemiakmi varenými v šupke.

-    natrieť nos nechtíkovou masťou.


      Nádcha v začiatkoch

-    alpou pofŕkanú vreckovku položiť cez tvár a dýchať cez to. Vyskúšané!

-    strúčiky cesnaku zabaliť do vaty a dať do nosa na 1 /2 hodiny.

      Nádcha zastavená

-  čelo potierať masťou z majoránky; jemne spráškovaná majoránka, 1 lyž. + 1 lyž. bravčová
masť.

      Nádcha zastavená - s bolesťami pri poklepe na čelo

-    pri prechladnutí - dať do plátna alebo gázy roztlačený teplý zemiak, prikladať na dutiny čelné a lícne. Cez toto položiť teplý, suchý obklad, aby to neochladlo. Zemiaky meniť. Obklad má byť po­ložený 3/4 - 60 min. a možno ho opakovať viackrát za deň.

-    nahriať 1/2 kg soli na suchom pekáči a prikladať v plátennom vrecku na dutiny dva krát denne. Jednu soľ možno použiť len 2 krát, potom ju treba meniť. Soľ máme priloženú, kým neochladne, preto odporúčam tiež položiť navrch suché. Vyskúšané!

-    potierať koreň nosa olejom z kvetu ľubovníka. Pozri recept č. 21.

      Nádcha zastavená, so zápalom dutín

-           po vyhriatí soľou natierať tvár - dutiny pálenkou, v ktorej sa vylúhovalo pár

koliesok chrenu. Pleť
potom ošetriť krémom. Vyskúšané!


Copyright © 2010, Fibra print s.r.o.. Všetky práva vyhradené. | webdesign & code : Fibra print  | 

Správca stránky nezodpovedá za škody spôsobené požitím alebo zle pochopeným textom, zverejneným na tejto stránke.
Všetky informácie na stránke majú len informatívny chrakter.