Dnešný dátum: 24 08 2017
Vred

Vred všeobecne
-  uvarený kapustný list pomiešaný s medom prikladať.

Vred starý uvoľní

-  utlčený čerstvý list šalvie lekárskej lekárskej - prikladať.


Vred otvorí

-    priložiť potlčené čerstvé listy ľanu (vňať).

-    cesto z ražnej múky s medom - priložiť, keď uschne, meniť.

-    náplasť z uvareného ľanového semena s medom a olejom.

    
  
Vredy aj tie najhoršie

-   vytlačená šťava z vnútornej kôry bazy čiernej s voskom a nesoleným maslom - obklad. Prevzaté zo starých herbárov.

-   pokrájaný petržlen, uvarený vo vode s bravčovým údeným sadlom. Z vychladnutého obklad.

-   cibuľa s figami, rozvarená - teplý obklad.

-   jačmenná múka uvarená s figami.


Copyright © 2010, Fibra print s.r.o.. Všetky práva vyhradené. | webdesign & code : Fibra print  | 

Správca stránky nezodpovedá za škody spôsobené požitím alebo zle pochopeným textom, zverejneným na tejto stránke.
Všetky informácie na stránke majú len informatívny chrakter.