Vred všeobecne - uvarený kapustný list pomiešaný s medom prikladať.
Vred starý uvoľní
- utlčený čerstvý list šalvie lekárskej lekárskej - prikladať.
Vred otvorí
- priložiť potlčené čerstvé listy ľanu (vňať).
- cesto z ražnej múky s medom - priložiť, keď uschne, meniť.
- náplasť z uvareného ľanového semena s medom a olejom.
Vredy aj tie najhoršie
- vytlačená šťava z vnútornej kôry bazy čiernej s voskom a nesoleným maslom - obklad. Prevzaté zo starých herbárov.
- pokrájaný petržlen, uvarený vo vode s bravčovým údeným sadlom. Z vychladnutého obklad.
- cibuľa s figami, rozvarená - teplý obklad.
- jačmenná múka uvarená s figami.
Copyright © 2010, Fibra print s.r.o.. Všetky práva vyhradené. | webdesign & code : Fibra print | Správca stránky nezodpovedá za škody spôsobené požitím alebo zle pochopeným textom, zverejneným na tejto stránke. Všetky informácie na stránke majú len informatívny chrakter.